Underbar fiskgryta

onsdag 6 juli 2016


Sohlgul fiskgryta


Recept ca 4 personer

 400 g vit fisk
300 g laxfilé
½ purjolök
½ gul lök
3 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2½ dl torrt vitt vin
1½ fiskbuljongtärning
2 1/2dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt á 0.5 g saffran
300 g räkor med skal (eller färdigskalade.. :))
2 tsk tomatpuré

Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och buljong. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
Skala räkorna. Hetta upp och servera genast, gärna med aioli eller en klick creme fraiche.

Post Comment
Skicka en kommentar

Auto Post Signature

Auto Post  Signature