Mammas 60-årsdag

måndag 31 oktober 2016

När mamma fyllde 60 år överraskade vi henne på morgonen med att bullra in hela gänget och duka upp en härlig brunch i stugan. Mamma som trodde att hon och pappa skulle åka iväg någonstans blev förstås överrumplad och glatt överraskad att få så tidigt besök av barn och barnbarn. Kaffe, te, äggöra med löjrom, bacon, frallor, pannkakor, smoothies, ostar, kex, chokladdoppade jordgubbar och förstås champagne fyllde den lilla köksön. Mamma fick ett diamanthänge av pappa och en ljusstake från Svenskt Tenn från oss andra. Tuva hade ritat en teckning med en liten berättelse till och Vilmer hade slagit in två av sina böcker till mormor. Och så fick hon blommor förstås. Och kramar. En mysig start på en födelsedag.


Efter detta gick färden nedåt Skåne och Ängavallen utanför Vellinge. På Ängavallen föds djuren upp helt ekologiskt och får leva så naturligt som det går. Det var härligt att få se grisarna gå ute i stora hagar och böka. Lyckliga och friska djur, så som all djurhållning borde vara. 

Vi kikade på grisar och kor och tog en fika i caféet. Barnen tyckte förstås det var mycket spännande!


Sista stopp för dagen var Idala gård. Här checkade vi in mamma och pappa i ett av rummen, dukade upp ytterligare lite champagne, kex och vindruvor och vilade oss litegrann innan det var dags för middag. En trerätters meny som smakade finfint!
Framåt kvällningen körde vi hemåt och lämnade en glad mamma och en förmodligen ganska trött pappa att sova i en skön säng. 
En härlig dag att minnas.Post Comment
Skicka en kommentar

Auto Post Signature

Auto Post  Signature