Mini-kräftskiva

söndag 30 augusti 2015




Igår hade vi en liten mini-kräftskiva hemma i uterummet. Vi lade in kräftorna i ett spad och åt sedan dessa tillsammans med världens godaste Västerbottenpaj, rökta räkor och aioli. Så gott!





Mumsig västerbottenpaj 

6-8 personer

150 g smör
2 dl mjöl
1 msk iskallt vatten

Fyllning
250 g riven Västerbottenost
2 äggulor
2 ägg
2 dl vispgrädde
salt & peppar

Garnering
Löjrom
Creme fraiche
Hackad rödlök

1. Blanda samman smör, mjöl och vatten till en deg. Låt stå kallt 20 minuter.

2. Riv osten och blanda med äggulor, ägg, vispgrädde och kryddor.

3. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda i 175 grader varm ugn i 10-12 minuter.

4. Ta ut pajen och lägg på fyllningen. Grädda ytterligare 20 minuter tills pajen fått fin färg.

5. Låt pajen "stå till sig" så fyllningen sätter sig. Denna paj serveras med fördel kall. 

6. När det blir dags att servera lägger du på garneringen (vi hade den vid sidan om).






Kräftspad till färdigkokta kräftor

3 liter vatten
1 dl grovt salt
2 sockerbitar
1 liter lätt sammanpressade dillkronor
1 gul lök
1 flaska öl eller porter

Använd halvtinade kräftor. Koka upp vattnet. Tillsätt salt, socker, halva mängden dillkronor, lök och öl och låt koka i 15 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila lagen och kyl den ordentligt. Lägg resten av dillkronorna i botten på ett förvaringskärl som rymmer kräftorna. 
Lägg kräftorna ovanpå dillen och häll spadet över. Ställ i kyl och låt kräftorna tina helt i spadet.






Post Comment
Skicka en kommentar

Auto Post Signature

Auto Post  Signature